Milyen limuzinok vannak?

A limuzin egy hosszú, prémium kategóriás autó, amely sok utasnak ad helyet, és a sofőrtől egy válaszfallal elválasztott utastérrel rendelkezik. Egyszerű és egyértelmű meghatározás, de ez nem elég ahhoz, hogy megalapozottan válasszon limuzint a bérléshez.

Elmondjuk, milyen típusú járművekről van szó – és melyik limuzin a legalkalmasabb az Ön céljaira.

3 típusú limuzinok

A mai limuzinok túlnyomó többsége 3 típusba tartozik:

  • Szedán. A klasszikus és leggyakoribb, úgy néz ki, mint egy nagyon hosszú személyautó. A modelltől függően 4 és 14 személy befogadására alkalmas. Kiváló választás egy esküvői vagy nyaralási útra egy viszonylag kis társaságban.
  • Jeep. Nagy, masszív és nagyon tágas. Az ilyen limuzinok akár 30 utas befogadására is alkalmasak, ezért hangos partikra – például születésnapi ünnepségekre – választják őket.
  • Kabrió. Tető nélküli limuzin, viszonylag kompakt, de tágas. Legfeljebb 8 vendég befogadására alkalmas, ideális nyári utazáshoz (de vegye figyelembe, hogy a belső tér nyilvános).

Ha már eldöntötte, hogy milyen típusú limuzint választ, térjen át a következő pontra.

Limuzin design

Itt két fő lehetőség van:

  • Modern limuzinok. A jelenlegi prémium modelleken alapuló autók. Nagyon hasonlítanak az alapjukra: a Lincoln Town Car például a Lincoln Continentalra hasonlít, a Chrysler 300C pedig a Chrysler 300 szedánnal azonos kialakítású. Ezek az autók sokoldalúak, üzleti utazásra és szórakozásra egyaránt alkalmasak.
  • Retro autók. Műszaki szempontból a retro limuzinok ugyanolyan modernek, mint az előző tételben szereplő modellek, de vizuálisan antik stílusúak. Az Escalibur Phantom például a 20-as és 30-as évek Amerikáját idézi. Remek választás egy romantikus utazáshoz vagy tematikus partihoz.

Limuzin felszerelés

Ebben az osztályban minden autó kényelmes belső térrel, minibárral, légkondicionálóval és egyéb, a prémium szegmenshez tartozó alapfelszereltséggel rendelkezik. Tehát csak egy fontos pontra kell figyelnie – az autó céljára:

  • Az üzleti utazásokhoz használt limuzinok általában szabványos “keresztirányú” ülésrenddel, személyes minibárral és esetleg egy kis asztallal rendelkeznek az ülések között;
  • A parti limuzinok hosszabb modellek, hosszanti irányban elhelyezett ülésekkel, amelyek között nyitott folyosó van. Általában nagy teljesítményű audio-, video- és világítástechnikai berendezésekkel vannak felszerelve.